Odlični rezultati maturanata na državnoj maturi

Trećina maturanata Srednje škole Zlatar među 10 % najboljih iz jednog ili više predmeta.

Čestitamo našim maturantima koji su i ove godine među najboljima na ljetnom roku državne mature. Prema statistikama, naši su maturanti (gimnazijalci i strukovnjaci) čak 43 ispita državne mature riješili među 10 % najboljih u Hrvatskoj – od 91 učenika naše škole koji su polagali državnu maturu, 30 učenika riješilo je od jednog do pet ispita među 10 % najboljih. Svima im od srca čestitamo!

Među njima posebno čestitamo učeniku Blažu Stužiću (4. G) na odličnim ocjenama iz pet predmeta; njegovi su ispiti među 2 % najboljih iz Matematike A, Engleskoga jezika A i Informatike, među 5 % najboljih iz Biologije i 10 % najboljih iz Hrvatskoga jezika A.

Teodor Gregorić (4. R) odlikaš je iz svih triju obveznih predmeta; Engleski jezik A (među 2 % najboljih), Matematika A i Hrvatski jezik B (među 10 % najboljih). Ivan Benčić (4. R) među 2 % najboljih je iz Informatike i među 5 % najboljih iz Engleskoga jezika A, a njegov razredni kolega Marko Behin među 2 % najboljih iz Engleskoga jezika A razine i 5 % najboljih Hrvatskoga jezika B razine.

Među 5 % najboljih iz Engleskoga jezika A još su Ema Bočkaj, Nika Matković, Lorena Majdak (4. G) te Magdalena Mušec (4. U), a među 10 % najboljih i Mateja Milošić (4. U). Među 5 % najboljih iz Hrvatskoga jezika A ušla je Ela Babić (4. U), a u 10 % najboljih još su i Nika Matković, Marin Hopek, Tatjana Rogar i Mirta Meštrović (4. G) te Mario Mrkoci i Mateja Milošić (4. U).

Lea Sedak Benčić (4. G) među 5 % najboljih je iz Biologije. Matija Lukec (4. R) u 10 % najboljih je iz Informatike. Ivan Kuštović (4. R) među 10 % najboljih je iz Matematike A i Hrvatskoga jezika B.

Ispit iz Matematike B među 2 % najboljih riješila je Katarina Majdak (4. G), među 5 % najboljih su Ema Bočkaj i Ana Vragotuk (4. G), a među 10 % tu su još i Sara Hudek Bosanac, Lana Budiš (4. G) te Mihael Petrić, Karlo Ogrinšak, Luka Tišljar i Marko Kuleš (4. R).

Patricija Brlečić među 2 % je, Elena Matejaš među 5 % najuspješnijih iz Njemačkoga jezika B, a među 10 % najuspješnijih je i Ela Babić (sve tri iz 4. U).

Ispit iz Hrvatskoga jezika B razine među 10 % najboljih riješili su i naši računalci Bruno Tuškan i Ivan Krajnik, a Dora Knjaz (4. LT) riješila je među 10 % najboljih ispit iz Engleskoga jezika B.

Još jednom čestitke svim našim maturantima i želimo im puno uspjeha na studijima na kojima nastavljaju školovanje.

Skip to content