Izložba inovacija Ivanić Grad

U Ivanić Gradu se u svibnju održava Izložba inovacija I3G na kojoj se predstavljaju nadarena djeca i mladi, inovatori i poduzetnici kako bi razmijenili ideje i iskustva te predstavili najnovije projekte i inovacije. Elektronički i računalni klub u suradnji s partnerima organizira osmu Izložbu inovacija Ivanić-Grad I3G koja će se održati 24. i 25. svibnja 2023. godine u prostoru hotela Sport u Ivanić-Gradu.

Na nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Ivanić-Gradu i ove će godine biti predstavljeni ideje, projekti, inovacije te završni radovi učenika iz srednjih strukovnih škola i studenata tehničkih i drugih fakulteta iz gotovo cijele Hrvatske, a sudjelovat će i učenici nekoliko osnovnih škola iz Zagrebačke županije. Predstavit će se i već afirmirani poduzetnici i inovatori, a u okviru izložbe održat će se zanimljiv popratni program s radionicama iz područja znanosti, inovacija i tehničke kulture za mlade svih uzrasta.

Međunarodno nagrađene inovacije CONNEKT – World’s First Smart Modular Plug’n’play System i SMART PLANK MAT, Prijenosna mini konzola, Kapacitivna elektroda za beskontaktno mjerenje bioelektričkih signala, Pneumatska robotska ruka upravljana PLC-om, Sustav za izvlačenje sondi, Reciklirana aluminijska legura u automobilskoj industriji, Mobilna maketa električne instalacije na otočnom FN sustavu, Robotsko vozilo, Crypt chat, Izrada robota s navođenjem putem mobilnog uređaja ili kontrolni uređaj za pametni vrt mali su dio inovacija učenika i studenata koje će biti predstavljene na ovogodišnjoj izložbi.

Svoje će inovacije tako predstaviti učenici Srednje škole „Ivan Švear“ iz Ivanić Grada, Srednje škole Jelkovec, Industrijske strojarske škole iz Zagreba, Elektrotehničke škole Zagreb, I. Tehničke škole Tesla iz Zagreba, Strukovna škola Đurđevac, Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, Obrtničke škole Koprivnica, Srednje škole Zlatar, Tehničke škole Sisak, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo iz Rijeke, Strukovne škole Sisak, Obrtničke i tehničke škole Ogulin kao i drugih srednjih škola iz Čakovca, Varaždina, Šibenika, Samobora i drugih hrvatskih gradova. S inovacijama će se predstaviti i velikih broj hrvatskih fakulteta, od Visokog učilišta Algebra iz Zagreba, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu preko Fakulteta elektrotehnike i računalstva Sveučilišta u Zagrebu, Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu do Sveučilišta Sjever i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku.

U bogatom popratnom programu izložbe održat će se robotičke radionice Mobilni robot za učenje umjetne inteligencije Hrvatskog robotičkog saveza i Gospace – robotsko spašavanje žrtve Hrvatskog saveza informatičara, radionice za najmlađe Istražuj kao arheolog Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Po prvi puta na izložbi će sudjelovati predstavnici Ronilačkog saveza Hrvatske sa školom ronjenja za učenike osnovnih i srednjih škola. Predstavnici Hrvatskog saveza brodomaketara iz Rijeke će održati brodomodelarsku radionicu „Moj mali škver“.

Hrvatsko nuklearno društvo će se predstaviti predavanjem na temu „Nuklearna elektrana Krško i zbrinjavanje nuklearnog otpada“. Zanimljiv performans Elektronička glazba i Muzikalna Teslina zavojnica prvog dana izložbe u večernjim satima održat će pak nagrađivani mladi inovator, student zagrebačkog FER-a i član Elektroničkog i računalnog kluba Ivan Kožar.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Ivanić Grada i Turističke zajednice grada Ivanić Grada, Zagrebačke županije te u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije i Hrvatskom zajednicom inovatora.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u srijedu 24. svibnja u 11 sati, a Izložba će za posjetitelje biti otvorena 24. i 25. svibnja od 10 do 19 sati. Svi programi izložbe otvoreni su i besplatni za javnost.

Skip to content