Rezultati državne mature

Naše gimnazijalke Nika Meštrović i Sara Jakopović najbolje u Hrvatskoj

Na ljetnom roku državne mature 2022./2023. učenice Lucija Brčić, Helena Horvat, Sara Jakopović, Ana Latin, Marija Preis, Lorena Prugovečki, Nika Rihtarić, Paula Sviben i Iva Šobak bile su među 10 % najboljih iz Hrvatskoga jezika.

Na A razini ispita iz Matematike među 10 % najboljih mjesto su zauzeli Lucija Brčić, Sara Jakopović, Ana Latin, Nika Rihtarić, Paula Sviben, Leon Juriša, Nika Meštrović, Mateo Cerčić i Mateo Spevec.

Iz Engleskoga jezika na A razini u 10 % najboljih ušli su Leon Juriša, Marija Preis i Nika Meštrović.

Ispit iz izbornog predmeta Psihologije naša gimnazijalka Sara Jakopović riješila je sa stopostotnom točnošću i tako ostvarila najbolji rezultat u Hrvatskoj dok je njezina kolegica iz razreda Nika Meštrović najbolje u državi riješila ispit iz Geografije (92 %).

Iz izbornih su predmeta izvrsno znanje pokazali i ušli među 10 % najboljih u državi sljedeći učenici: Leon Juriša (Biologija), Lucija Brčić (Fizika), Nika Meštrović (Kemija), Iva Šobak (Psihologija) te Mateo Cerčić i Nikola Jambrešić (Informatika).

Tea Jagarinec bila je 21. u Hrvatskoj na ispitu B razine iz Matematike, a po odličnom se rezultatu među 10 % najboljih izdvajaju učenici Ana Morena Bašak, Gabrijel Vrlec, Ana Čukman, Lorena Prugovečki, Lovro Brezovečki, Dominik Cerčić i Fran Gorupec.

Petra Šimunić ostvarila je na ispitu B razine iz Njemačkoga jezika 20. mjesto, a Roberto Šrajbek među 10 % je najboljih kao i Lovro Brezovečki iz Engleskog jezika na istoj razini.

Ponosni na ove iznimne uspjehe čestitamo našim maturantima i njihovim profesorima!

Skip to content